Marte Meo betyderVed egen kraft

Marte Meo betyder ‘ved egen kraft’

Marte Meo er en metode til at forbedre samspillet mellem mennesker og på den måde forbedre livskvaliteten.

Marte Meo er overbevisningen om, at vi alle gør det bedste vi kan, med den viden vi har lige nu.

Som Marte Meo-supervisor viser jeg, hvordan små ændringer skaber store forandringer.

Med små videosekvenser fra hverdagen finder vi frem til, hvad barnet/borgeren har brug for hjælp til. Vi identificerer, hvad forældrene/omsorgspersonen allerede gør af gode ting, og med fordel kan gøre mere af for at tage ansvar for relationen og styrke udviklingen hos barnet/borgeren.

 

Eksempel:

Jeg blev kontaktet af en familie, som fortalte, at den 3-årige lillebror opførte sig “hysterisk” ved aftensmaden – hver aften. Ved hjælp af mine forslag om at undlade spørgsmål, valgmuligheder og kommandoer, beskriver familien, at de efterfølgende har fået ro omkring aftensmaden, og at de “nærmest har fået en ny dreng”.

Eksempel:

En børnehavepædagog havde brug for redskaber til at hjælpe en pige, som ikke kunne finde ud af at lege med andre. Pigen legede mest for sig selv, isoleret fra alle øvrige børn. Jeg guidede pædagogen til at klæde barnet på til at lege med andre ved at få hende til at tro på, at hendes egne ideer var okay. I dag leger pigen med de andre børn i børnehaven, og hun er god til at sætte lege i gang.

Du kan læse mere om Marte Meo-forløb i børnefamilien her

Du kan læse mere om Marte Meo-forløb i institutionen her

Du kan læse mere om uddannelsen til Marte Meo-terapeut her